Kategorijos / Gamintojai

Prenumeruoti

Galima atšaukti naujienas bet kuriuo metu.

Naujienos ir straipsniai

2013-04-25 Produktai, padedantys kovoti prieš vėžį

         Daugiau nei bet kuris papildas ar vitaminas, tinkamos medžiagos gautos kartu su maistu gali padėti apsisaugoti nuo vėžio. Kai kuriuose maisto produktuose yra vadinamųjų priešvėžinių molekulių, stabdančių vėžinių audinių augimą ir neleidžiančių susidaryti naujiems židiniams. Tokiais produktai vadinami – pomidorai, morkos, grūdai, ankštinės daržovės bei česnakai.

 

1. Pomidorai. Juose esantis ir raudoną spalvą suteikiantis likopenas saugo nuo grėsmės susirgti virškinimo sistemos bei prostatos vėžiu. Beje, jis atsparus temperatūrai ir nepraranda savo savybių ruošiant maistą termiškai apdorotas netgi geriau įsisavinamas, todėl naudokite virtus ar troškintus pomidorus. Taip pat labai sveika pasigaminti pomidorų sriubą.
2. Morkos. Kaip ir kopūstai bei špinatai, morkos priklauso beta karoteno, pasižyminčių antioksidantų grupei, kurios gali padėti išvengti tiesiosios žarnos vėžio susirgimo.
3. Grūdai. Neveltui grūdai yra auščiausioje sveikos mitybos piramidės dalyje.  Grūdinėse kultūrose gausu maisto skaidulų, folio rūgšties. Kuo mažiau apdoroti grūdai tuo geriau, taigi dažniau rinkitės rupaus malimo duonos gaminius, kruopas.
4. Ankštinės daržovės. Juose daug skaidulų, todėl jos padeda apsisaugoti nuo gaubtinės žarnos vėžio.
5. Česnakai. Pasaulio sveikatos organizacija pataria kasdien suvalgyti po skiltelę česnako. Česnakas gali padėti apsaugoti nuo gaubtinės žarnos, skrandžio ir krūties vėžio, jie gali žymiai sumažinti nitritų kiekį skrandyje. Ęesnakuose esantis kvarcetinas ne tik malšina uždegimus, naikinai bakterijas, bet ir mažina kancerogenų poveikį. Juos patartina valgyti žalius arba dėti į maistą prieš baigiant jį gaminti.